Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (2024)

  • In Europa ontwikkelt één op de vier van de 2.5 miljoen patiënten die jaarlijks een risicovolle operatie ondergaan ernstige postoperatieve complicaties.1,2
  • Intraoperatieve hypotensie (kritieke daling van de bloeddruk tijdens de operatie) gaat gepaard met mortaliteit en ernstige postoperatieve complicaties (myocardletsel, acuut nierletsel).(3-8)
  • EU-HYPROTECT, een Europees multicenter prospectief observationeel register dat in de uiteindelijke analyse 702 niet-hartchirurgische patiënten uit 12 centra omvatte, toont een laag percentage hypotensie aan tijdens operaties met behulp van de Acumen Hypotension Prediction Index (HPI) software, een monitoringsysteem dat hypotensie voorspelt en artsen waarschuwt voordat de bloeddruk daalt.

NEWBURY, Engeland–(BUSINESS WIRE)–Edwards Lifesciences heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het EU-HYPROTECT-register, waaruit blijkt dat het gebruik van Acumen HPI software kan de duur en ernst van intraoperatieve hypotensie helpen verminderen bij patiënten die een niet-cardiale operatie ondergaan.

Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (1)
Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (2)
Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (3)
Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (4)

EU-HYPROTECT is een Europees multicenter prospectief observationeel register dat in de uiteindelijke analyse 702 patiënten omvatte die gepland waren voor een electieve grote niet-cardiale operatie in 12 medische centra in 5 landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, VK). Het is het eerste multicentrische register dat gebruik maakt van voorspellende monitoringtechnologie, waardoor een grote, prospectief verzamelde database ontstaat over de behandeling van hypotensie bij patiënten die een niet-cardiale operatie ondergaan. Alle patiënten ondergingen intra-arteriële bloeddrukmonitoring met een arteriële katheter en intraoperatieve Acumen HPI software.

Zowel de duur als de ernst van intraoperatieve hypotensie zijn hiermee geassocieerd

postoperatieve complicaties. Het primaire eindpunt van deze registratie was daarom intraoperatieve hypotensie, gekwantificeerd met behulp van de tijdgewogen gemiddelde arteriële druk (MAP) <65 mmHg. Secundaire eindpunten omvatten het percentage patiënten met ten minste één episode van ≥ 1 min. van een MAP <65 mmHg, en het aantal ≥ 1 min. episoden van een MAP <65 mmHg.

Tussen september 2021 en mei 2022 werden 749 patiënten opgenomen in het register en 702 opgenomen in de uiteindelijke analyse. De mediane tijdgewogen gemiddelde MAP <65 mmHg was 0.03 (0.00; 0.20) mmHg. 285 patiënten (41%) hadden geen ≥1 min-episode van een MAP <65 mmHg – 417 patiënten (59%) hadden er minstens één. Het mediane aantal afleveringen van ≥ 1 minuut van een MAP <65 mmHg was 1 (0, 3).

- A message from our partner -

Hoewel het onderzoek niet op deze uitkomst was gebaseerd, lag de incidentie van acuut nierletsel bovendien aan de onderkant van wat wordt gerapporteerd bij patiënten die een grote niet-cardiale operatie ondergaan.

In Europa ontwikkelt één op de vier van de 2.5 miljoen patiënten die jaarlijks een risicovolle operatie ondergaan ernstige postoperatieve complicaties1,2. Gedurende het hele patiënttraject in een ziekenhuis moeten anesthesisten en intensivisten grote hoeveelheden gegevens analyseren om levenskritische beslissingen voor patiënten te kunnen nemen. Een voorbeeld hiervan zijn kritische bloeddrukdalingen, bekend als hypotensie. Intraoperatieve hypotensie komt vaak voor bij patiënten die een niet-cardiale operatie ondergaan onder algemene anesthesie3. Intraoperatieve hypotensie gaat gepaard met verhoogde mortaliteit en ernstige postoperatieve complicaties (myocardletsel, acuut nierletsel)(4-8).

Deze postoperatieve complicaties brengen een aanzienlijke kostenlast voor de gezondheidszorgsystemen met zich mee, omdat ze verband houden met heropnames en een verhoogde morbiditeit.9

"Het aanpakken van intraoperatieve hypotensie is een cruciale taak voor anesthesisten. Systemen worden al tientallen jaren gebruikt in operatiekamers en intensive care-afdelingen om de bloeddruk en andere vitale functies te controleren. Met deze technologieën is het echter intraoperatieve hypotensie wordt soms niet gedetecteerd, en als dat wel het geval is, is de behandeling reactief, mogelijk nadat de bloeddruk al onder veilige niveaus is gedaald”, Dr. Simon James Davies, honorair adviseur in anesthesie en peri-operatieve geneeskunde, York en Scarborough NHS Foundation Trust.

Edwards Lifesciences heeft de Acumen HPI ontwikkeld software, dat artsen informatie geeft over de waarschijnlijkheid dat een patiënt hypotensie zal ontwikkelen. Gebaseerd op een algoritme dat gegevens berekent uit hemodynamische monitoring bij peri-operatieve behandeling, maakt het gebruik van voorspellende analyses om artsen te waarschuwen voor mogelijke bloeddrukdalingen voordat deze zich voordoen.

“Voorspellende hemodynamische monitoring kan een veelbelovende aanpak zijn om de patiëntveiligheid en -resultaten te verbeteren. Artsen hebben innovaties nodig die complexe klinische besluitvorming kunnen ondersteunen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.” commentaar Dr. SJ Davies.

“De gevolgen van de COVID-19-pandemie hebben de behoefte aan oplossingen die de patiëntveiligheid en -resultaten verbeteren, de ziekenhuisopnameduur verkorten en de ziekenhuisefficiëntie verhogen, drastisch versneld. De resultaten van het EU-HYPROTECT-register zijn veelbelovend en tonen de noodzaak aan om hypotensie in het perioperatieve traject beter te monitoren. Het verbeteren van de patiëntveiligheid en -resultaten is ons uiteindelijke doel en wij geloven dat het gebruik van voorspellende monitoring dit kan helpen bereiken.” commentaar Pr. Thomas Scheeren, Senior Director Medical Affairs EMEACLA bij Edwards Lifesciences.

De volledige resultaten van het EU-HYPROTECT-register zijn gepubliceerd in de British Journal of Anesthesia en kan worden geraadpleegd https://www.bjaopen.org/article/S2772-6096(23)00019-9/fulltext

Over Edwards Lifesciences

Edwards Lifesciences is de wereldleider op het gebied van patiëntgerichte innovaties voor monitoring van structurele hartziekten en kritieke zorg. We worden gedreven door een passie voor patiënten, toegewijd aan het verbeteren en verbeteren van levens door middel van partnerschappen met artsen en belanghebbenden in het mondiale gezondheidszorglandschap. Voor meer informatie bezoek www.Edwards.com en volg ons op Twitter @EdwardsLifesci.

Edwards, Edwards Lifesciences, het gestileerde E-logo, Acumen, Acumen HPI, HPI en Hypotension Prediction Index zijn handelsmerken van Edwards Lifesciences Corporation en haar dochterondernemingen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Deze verklaring wordt afgelegd namens Edwards Lifesciences Corporation en haar dochterondernemingen.

###

Referenties:

1Preoperatieve score om postoperatieve sterfte te voorspellen - POSPOM Edward's presentatie

2Ghaferi AA et al. Variatie in ziekenhuissterfte geassocieerd met intramurale operaties. N Engl J Med, 2009.

3Bijker JB, van Klei WA, Kappen TH, van Wolfswinkel L, Moons KG, Kalkman CJ: Incidentie van intraoperatieve hypotensie als functie van de gekozen definitie: literatuurdefinities toegepast op een retrospectief cohort met behulp van geautomatiseerde gegevensverzameling. Anesthesiologie 2007, 107(2):213-220.

4Gregory A, Stapelfeldt WH, Khanna AK, Smischney NJ, Boero IJ, Chen Q, Stevens M, Shaw AD: Intraoperatieve hypotensie is geassocieerd met ongunstige klinische resultaten na niet-cardiale chirurgie. Anesth Analg 2020.

5Salmasi V, Maheshwari K, Yang D, Mascha EJ, Singh A, Sessler DI, Kurz A: relatie tussen intraoperatieve hypotensie, gedefinieerd door verlaging van de uitgangswaarde of absolute drempels, en acuut nier- en myocardletsel na niet-cardiale chirurgie: een retrospectieve cohortanalyse . Anesthesiologie 2017, 126(1):47-65

6Sessler DI, Khanna AK: Perioperatief myocardletsel en de bijdrage van hypotensie. Intensive care-geneeskunde 2018, 44(6):811-822

7Sun LY, Wijeysundera DN, Tait GA, Beattie WS: Associatie van intraoperatieve hypotensie met acuut nierletsel na electieve niet-cardiale chirurgie. Anesthesiologie 2015, 123(3):515-523.

8Walsh M, Devereaux PJ, Garg AX, Kurz A, Turan A, Rodseth RN, Cywinski J, Thabane L, Sessler DI: Relatie tussen intraoperatieve gemiddelde arteriële druk en klinische resultaten na niet-cardiale chirurgie: naar een empirische definitie van hypotensie. Anesthesiologie 2013, 119(3):507-515

9Vonlanthen R, Slankamenac K, Breitenstein S, Puhan MA, Muller MK, Hahnloser D, Hauri D, Graf R, Clavien PA. De impact van complicaties op de kosten van grote chirurgische ingrepen: een kostenanalyse van 1200 patiënten. Ann Surg. 2011 december;254(6):907-13. doi: 10.1097/SLA.0b013e31821d4a43. PMID: 21562405.

Contacten

Media Contact:Julie Tracol

[e-mail beveiligd]
+ 41 (0) 75 431 74 95

Verbetering van patiëntveiligheid en resultaten: EU-HYPROTECT-register toont kortere tijd in hypotensie aan tijdens operaties met behulp van Acumen HPI Software - Silicon Canals (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5803

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.